NEA

Támogatóink:
NEA ME BGA

Header szöveg

 Csongrád Megyei TIT  ixam logó

tudományos ismeretterjesztés, tehetséggondozás, szakmai klubok, szakkörök, 
nyelvvizsgáztatás, minősített nyelvi képzések 

Cím: 6720 Szeged, Kárász u. 11.

Elérhetőségeink:  Telefon/Fax: 62/426-733; Mobil: 06-30/726-10-63 
E-mail: info@titszeged.hu vagy iroda@tit3szeged.hu 
Ügyfélfogadás:  kedd,szerda: 8:00-12:00

Igény esetén egyéb időpontban telefonos egyeztetés alapján.

 

IXAM vizsgaismertető

ixam logó

Üdvözöljük az első hazai fejlesztésű, számítógépen letehető angol és német nyelvvizsga, a TIT-iXam nyelvvizsga Szegedi képviseletének honlapján.

A Magyarországon fejlesztett vizsgák között a TIT-iXam nyújt először lehetőséget azoknak a vizsgázni vágyóknak, akik a digitális kommunikációban otthonosan mozognak, talán biztonságosabban, mint a papíralapú vizsgázás területén. A vizsgarendszer létrehozásánál az egyszerűség, a maximális átláthatóság, a belső szimmetriák kialakítása voltak az irányadó szempontok.

Ugyanakkor a szóbeli vizsga beszédkészséget mérő része – más számítógéppel adminisztrált vizsgarendszerek gyakorlatától eltérően, – valóságos belső egyensúlyra épül, mind az interperszonális helyzeteket (vizsgázó-vizsgáztató, vizsgázó-vizsgázó), mind a szóbeli feladatok formáját (monológ, párbeszéd) tekintve. Filozófiánk, hogy a beszédkészség hiteles mérése élő vizsgán történjen.

Elérhető a vizsgával egyenértékű papíralapú változat is.

Ezt a választási lehetőséget azon vizsgázni szándékozóknak készítettük, akiknek ez a forma nyújt nagyobb biztonságot, mert nem használják a számítógépeket napi szinten.

Évtizedes tapasztalat

A TIT-iXam nyelvvizsgarendszer a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat jogtulajdonában álló új nyelvvizsgarendszer. A központ más vizsgarendszerekben szerzett több évtizedes vizsgáztatói tapasztalata, vizsgázóival és vizsgáztatóival való közvetlen kapcsolata vezetett oda, hogy egy sajátságosan Magyarországra tervezett, az itteni igényeknek legjobban megfelelő részben elektronikusan letehető, könnyen elérhető és gyors eredményt szolgáltató államilag elismert nyelvvizsgarendszert hozzon létre.

A vizsgát angol és német általános nyelvből A2-C1 szinten lehet letenni.

A sajátos vizsgarendszer minden, angol és német vizsgára készülőt igyekszik elérni:

Az iXam vizsgarendszer célcsoportját egyfelől, elsősorban fiatal felnőttek, érettségire készülők,
vagy diplomaosztás vagy külföldi tanulmányút előtt álló egyetemisták alkotják,
másfelől a dolgozó felnőttek, akiknek a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvánnyal kell igazolniuk nyelvtudásukat.
Elérhető a vizsgával egyenértékű papíralapú változat is. Ez a választási lehetőség azon vizsgázni szándékozóknak készült, akik ezt a hagyományos formátumot részesítik előnyben.

 

Vizsgaleírások és letölthető mintafeladatsorok a www.ixam.hu weboldalon Vizsgázóknak/ A2 v. B1 v. B2. v. C1 nyelvvizsgamenüpont alatt. 

 

Vizsgaszabályzat: